Je leven als een film

Door: Corine Lepoutre

Zolang wij oplettend zijn en onze innerlijke overvloed versterken - een overvloed aan integriteit, een overvloed aan vergiffenis, een overvloed aan dienstbaarheid, een overvloed aan liefde - dan blijkt het gemis aan overvloed van buitenaf slechts tijdelijk.

"As long as we remain vigilant at building our internal abundance - an abundance of integrity, an abundance of forgiveness, an abundance of service, an abundance of love - then external lack is bound to be temporary." - Marianne Williamson

Overvloed manifesteert zich in het moment. Naar binnen keren is de sleutel om de overvloed te ontmoeten, het leven te eren, de energie te voelen.
Neem de moeite om in verbinding te staan met het leven zoals het zich op dit moment aan je voordoet. Wees een speler in de film van je eigen leven. Sla dit kostbare moment gade. Terwijl je deze zinnen leest nodig ik je uit om op te merken of je ergens sensaties voelt, prikkelingen, tintelingen, spanning, een aangenaam gevoel zomaar ergens in je lijf. Je zult comfortabele en minder comfortabele gebieden tegenkomen. Voel ook hoe je gerieflijk zit, hoe het lichaam gedragen wordt door de aarde. Merk op dat je BENT. Dat je leeft. Je hoeft nu nergens heen. Je neemt rust, je gunt het jezelf dit stuk te lezen.

Prana

Je krijgt ieder moment support van de aarde die je draagt. Je hoeft niets te verdienen, alleen maar jezelf toe te staan dat je bestaat, dat je bent.
Voel de globale sensaties van het bewegen van je lichaam op de adem. Je bent dichtbij je eigen leven, je bent je eigen leven. Jij bent zelf de acteur in jouw film, de film die jij met behulp van de universele energie regisseert.
Je kunt het tempo van de adem gadeslaan. Jouw tempo. De adem toelaten te rijzen en te dalen, niets doen, alleen opmerken dat het gebeurt, erbij blijven. Deze oeroude adem opmerken, de adem die in alle levende wezens zit en die verbonden is met de adem van het universum. Verbonden met levenskracht en energie, met prana, die universeel aanwezig is vanaf het ontstaan van de wereld. Prana komt voort uit het Zelf. Het leven is niet alleen bewustzijn, maar ook energie.

Swadhishthana

De energie vindt haar balans in het lichaam dankzij de chakra's, de energiewielen. Het swadhishthana chakra, het tweede chakra, ook wel sacraal chakra genoemd is het energiewiel van onze emoties. Dit chakra zetelt in de onderbuik en manifesteert het recht van voelen. Wanneer we met dit chakra in verbinding staan herkennen we de overvloed van het leven zelf. Wil je met je aandacht daar eens naartoe gaan en je voorstellen dat daar een oranje licht schijnt? Je kunt het tweede chakra vergelijken met een kom. In die kom drijven emoties. Die kom rust in je bekken, de plek waar seksualiteit en de baarmoeder elkaar treffen. Hier bruist de levensenergie in overvloed. Kan je hier iets voelen, is er een kwaliteit die zich toont?

Een trage film

Kan je de sensaties begroeten, van moment tot moment? Alsof je de beelden van een film vertraagd afdraait, alsof je de pauze waarneemt tussen de bewegende beelden. Inzoomen en de beweging van je buik voelen als een golf, geholpen door de adem.
Je eigen energieniveau zorgt voor een gevoel van overvloed, er is genoeg van alles, altijd. En ieder moment is uniek, jij bent uniek. Opmerken, ontvangen, luisteren en naar binnen kijken. Wat vertelt jouw film jou op dit moment?
De kwaliteit van het moment, het kostbare moment van bewustzijn, toont een overvloed aan integriteit, een overvloed aan vergiffenis, een overvloed aan dienstbaarheid, een overvloed aan liefde.

De documentaire van jouw leven

De film die zich van binnen afspeelt kent steeds een nieuwe aflevering. Je kunt het vergelijken met een documentaire die steeds nieuwe plaatsen bezoekt. Neem bijvoorbeeld de chakra's. Ieder chakra heeft zijn eigen verhaal. Aaneengeregen door jouw energie, die aangesloten is op de universele levensenergie, geeft ieder chakra uitleg over jouw staat van zijn. Een overvloedig landschap waar je niet voor hoeft te reizen, maar waar je altijd al bent. Je hoeft nergens naar toe, je hoeft je alleen maar te verbinden met de energie in jezelf. Naar binnen te kijken, de kleuren van de chakra's te zien en te luisteren naar de soundtrack van je leven.

Wil je meer informatie? Heb je vragen?