Reiki

Reiki is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van universele energie. Het Japanse woord Reiki bestaat uit twee karakters. 'Rei' betekent 'geest' of 'ziel' en 'Ki' betekent 'energie' of 'levenskracht'.

Reiki is ondersteundend aan andere behandelvormen en wordt toegepast bij klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Lichaam, geest en ziel worden als een geheel gezien en bij het geven van Reiki werkt de behandeling op alledrie de niveau's.

Bij een Reiki behandeling treedt de therapeut op als intermediair voor het doorgeven van de energie. Het is geen persoonlijke energie, maar kosmische energie die wordt doorgegeven.

Reiki helpt de energiestromen in het lichaam te herstellen en blokkades op te lossen. Blokkades bestaan bijvoorbeeld door niet verwerkte negatieve emoties uit het verleden. Met Reiki gaat de energie weer stromen en wordt datgene wat ziekte of disbalans veroorzaakt opgelost.

Lichamelijke en geestelijke problemen worden door handoplegging of door de handen op enige afstand van het lichaam te houden verzacht of zelfs weggenomen.

Een behandeling duurt over het algemenen ruim een uur tot twee uur , waarin het hele lichaam van top tot teen de energie ontvangt. Aan pijnlijke plekken wordt extra aandacht besteed.

DE 5 PRINCIPES

Naast het doorgeven van energie en het herstellen van de balans op lichamelijk en mentaal niveau staat bij Reiki ook het verantwoordelijkheid nemen voor het eigen leven centraal. De 5 principes helpen daarbij:

  • Juist vandaag, maak je niet kwaad.
  • Juist vandaag, maak je geen zorgen.
  • Eer je ouders, je leraren, je buren en tel je zegeningen.
  • Verdien je brood op een eerlijke manier.
  • Wees goed voor elk levend wezen.

Jouw handelingen hebben gevolgen voor jouw eigen leven en dat van anderen. Als je naar de 5 principes leeft en ze zo goed als je kunt in de praktijk brengt, zal je de universele energie nog beter kunnen ervaren.

IS REIKI IETS VOOR JOU?

Ben je nieuwsgierig naar Reiki en wil je weten of Reiki jou kan helpen?
Neem contact op via het contactformulier en dan overleggen we aan de hand van jouw situatie of Reiki ondersteundend kan zijn.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Heb je vragen?